I vedtaket gjorde direktoratet oppmerksom på «at eier av fartøy som har startet fiske i lukket gruppe innenfor ett fiskeri, kan ikke skifte gruppetilhørighet innenfor dette fiskeriet i løpet av reguleringsåret. I henhold til Norges Råfisklag hadde Kenneth deltatt i fisket etter torsk, hyse og sei i lukket gruppe inneværende reguleringsår, og kunne dermed ikke delta i åpen gruppe i samme fiskeri innenfor
samme år.»
I februar ble Fiskeridirektoratet kontaktet av advokat Remi Strand, som ba om en kopi av vedtaket. Han sendte inn klage på vedtaket da han mente anvendelsen av deltakerforskriften var urimelig, ettersom det kun var landet et mindre kvantum fisk i lukket gruppe i inneværende år. Det ble også vist til de uheldige konsekvenser dette hadde for søker.
Advokaten har fremsatt følgende anførsler: -Deltakerforskriften § 7 er lite kjent blant fiskere og i fiskeriforvaltningen. Den må tolkes innskrenkende, fordi saken faller utenfor det som regelen er ment å regulere, slik at Kenneth AS kan fiske torsk, hyse og sei i åpen gruppe i 2021. Innskrenkende tolkning av deltakerforskriften § 7 vil neppe ha vesentlig presedensvirkninger da den er forårsaket av COVID- 19 pandemien.
Fiskeridirektoratet konkluderte med at Kenneth AS selv var ansvarlig for å gjøre seg kjent med regelverket. Deltakerforskriften er ikke noe unntak og klagers anførsel om uvitenhet kunne derfor ikke tillegges noe vekt. De økonomiske konsekvensene for den påberopte uvitenhet, faller derfor på Kenneth AS.
Advokaten klaget på vedtaket som ble gitt ny behandling. Han prøvde også å argumentere for at mengden torsk det dreide seg om var uvesentlig – ikke mer enn noe «kokfisk». I det påfølgende avslaget på klagen, som stort sett anførte de samme argumenter som opprinnelig klage, skriver direktoratet på bakgrunn av argumentene i klagen: – Vi vil også bemerke at 3,7 tonn fisk etter vårt syn ikke kan vurderes som et begrenset kvantum «Kokfisk».